cursor

Proton Logo

rcd

Tabungan (tolong Klik Di sini)

ADSENSE

protection

Ratings and Recommendations by outbrain

Mereka Cool Sbb Jadi Follower saya.. Anda rasa anda cool ? Jadilah Follower saya.. TQ

02 July 2010

Perhatian ! mungkin anda yang seterusnya !

 Asalamualaikum & Salam sejahtera kepada semua !

Mohon kerjasama kawan-kawan semua agar baca dan tolong sampaikan kepada sahabat handai, jiran tetanga.. saudara mara kalau terus bagitahu address blog ini lagi baik kan.. he he he agar kita terselamat dan ambik langkah berjaga jaga apa yang patut, nak buat mcm cerita home alone pon boleh
agar kita dan juga semua orang terselamat dari bencana ini ! lain ler kalau memmang nak benda nie terjadi sbb boleh claim insuran tu tak tahu lah kan,,,,

CAUTION: SHOULD YOU FIND THESE CODES OR MARKS ON THE WALL OF YOUR HOUSE, BE CAREFUL. YOU OR YOUR HOUSE MAY BE TARGET FOR ROBBERY.
(especially those with landed properties) rumah yang ada tanah mcm rumah teres atau SEMI D mahupon Banglow (orang kaya nie) tapi rumah flat atau apartment juga tak terkecuali

This is taken from a newspaper article in local Chinese papers recently.
Take note of any unusual markings in front of your house.
It could be a code for these unsavory people. takder kerja lain nak merompak saje kerja dia nie

 
Translation:
[ + ] or [ - ]   means- Owner not in house during day/night
[ Θ ]             means- Staying alone or Renting
[...]               means- 3 family members staying
[√ ]               means- House has been broken in before
[ *  ]             means- Target
[ X ]             means- Not Target, Not Safe 


sila klik untuk besarkan (kalau boleh baca lah kan he he he)
saya untung sbb boleh baca !



Jadi perhatikanlah sekitar rumah anda dan juga kejiranan anda ! agar kita semua selamat dan terhindar dari ancaman dan keganasan luar, keganasan rumahtangga terkecuali yer

Semoga negara kita serta kejiranan kita menjadi kejiranan yang aman.... amin...


Komen sikit ... sebarkan sikit (linkkan blog ini lagi baik he he he) & layanzzz ajer....

19 comments:

  1. kene hati-hati ni.thanks bro for sharing plus a lot of malays cant read in chinese including me :)

    saya share di fb k..

    ReplyDelete
  2. Thank you ! link my blog to FB!

    ReplyDelete
  3. risau kadang2 ada pencuri guna taktik pukau.. kat rumah Allah izin tak pernah kena wpun jiran ada yg kena. Kecurian selalu berlaku kat hostel jgk..hrmm

    ReplyDelete
  4. TQ kerana lawat blog saya dan sama-samalah kita share maklumat untuk kebaikan umum.

    ReplyDelete
  5. wah....great info!!berguna ni...tq coz sharing!!~

    ReplyDelete
  6. Dorang dah siap ada term sendiri lagi tu.. memang hebat sangat.

    ReplyDelete
  7. thanks for info bro..
    lum penah dengar lg pasal ni.
    kena ati2 ni

    ReplyDelete
  8. tq good info, kena berhati-hati ni dan ambil perhatian

    ReplyDelete
  9. Ingatkan dalam cerita Alibaba dan 40 penyamun je pangkah rumah. NGERI !!!....

    ReplyDelete
  10. terima kasih.. akan disebarkan.

    ReplyDelete
  11. leh lak wat simbol gitu segala..
    makin kreatif depa ni..x gune toi~

    ReplyDelete
  12. kebetulan ek...aku dh foward ke blog aku dr email sblm ni.sama2 lah kita meyebarkan benda2 berpekdah cmnie.

    ReplyDelete