cursor

Proton Logo

rcd

Tabungan (tolong Klik Di sini)

ADSENSE

protection

Ratings and Recommendations by outbrain

Mereka Cool Sbb Jadi Follower saya.. Anda rasa anda cool ? Jadilah Follower saya.. TQ

05 July 2010

Cuti Rehat - Apa Lewat Sebulan ?

Asalamualaikum Semua !

Salam sejahtera semua ! Entry nie saje jer sambil rehat2 kat rumah ! terasa nak update blog lah pulak ! so nak sharekan someting buat korang semua ! semoga apa yang tercatat kat sini dapatlak kiranya jadi panduan! ataupon bahan gelak untuk korang semoga semoga memulakan pagi Isnin dan juga minggu yang ceria ! Amin...


 Ini kisah sepasang suami isteri yang ala - ala pening macam bagus ajer sebenarnya tapi kepala otak pening ! he he he... so ini dia ....

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam siisteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, " ayang,period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kitakena gi check kat doktor."Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuktidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gembira ini sehinggaianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB keranaterdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. PegawaiTNB tu pun berkata " ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya.ada apa encik "Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah takboleh tunggu ni, nanti boss saya marah."Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"
 Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " ala puan, ni kan zaman IT,semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut."APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? "



Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan" Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, nanti saya bincang dengan suami saya..lalau pegawai TNB tu pun beredar dari situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya, diapun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan..Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si mahphus naik berang. "APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."Lalu pegawai TNB tu pun cakap " kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik punya....... ...."
Si Mahpus mencelah " apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai apaaaaaa???

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRRLAAAAAAAA"




???????????? ???????.. ......... ......... . So cepat 2 En Mahphus blah dari situ sbb takut kena "POTONG"


Ha ha ha ha ha....




Pengajaran daripada Cerita ini ialah :

1) Apa yang kita faham kadang kala orang tak sama dengan apa yang orang lain faham !
2) Lain kali kalau nak cerita - jelaskan sesuatu perkara dengan jelas & terang ! kang jadi lain nanti !
3) Bila bercakap janganlah cuba ambik "side corner" sbb kadang kala benda tu tak semua orang paham !
4) Tak malu ke buang sampah merata rata ?
5) Tak malu ker selamba babun potong Q ! ker awak tu specis babun ! tak tahu undang2 jalan raya !






Ha ha ha .. sure pening kepala Pegawai TNB tu kan dan En Mahpuz tu pon sure gigil kepala lutut oo... mahunyer tak nak kena "POTONG" he he he...

Ok lah kawan2.... semoga anda ceria hari ini & sepanjang minggu ini ! jangan lupa komen... & Layanzzz ajer...

4 comments:

  1. good cte ney..nk ckp tue bia jelas...
    nti silap paham..kes ni cm berat je

    ReplyDelete
  2. hhahahahahha dia dah salah faham

    ReplyDelete
  3. kelaka..kelaka..tapi rekaan sangat cite ni...apesalla ngong sangat en mahpuss ni ngeheehe

    ReplyDelete
  4. BODOH LAKI BINI TU...
    HEHEHE...

    ReplyDelete