cursor

Proton Logo

rcd

Tabungan (tolong Klik Di sini)

ADSENSE

protection

Ratings and Recommendations by outbrain

Mereka Cool Sbb Jadi Follower saya.. Anda rasa anda cool ? Jadilah Follower saya.. TQ

01 July 2010

Vuvuzela ! ada berani mahu cuba ?

Asalamualaikum semua !

Masa tengah fly fly kat blog kawan kawan tadi terjumpa satu artikel nie.. yerlahkan, sekarang nie ramai yang tengah deman ! demam bola sepak kan...so negara mana yang korang pilih ? bagi saya aku dari dulu pilih pasukan Jerman... :)

Apa yang saya aku nak sharekan kat entry ini ialah pasal trompet tu yang di kenali sebagai "Vuvuzela" pasti korang tahu dan dengar semasa perlawanan di TV tu, (tak kira dekat RTM ker kat Astro ker byon lagi best he he he..) ker ada korang pergi stadium kat Afirka Selatan sana ? napa tak ajak saya aku hah ? bunyi yang berdengung mcm lebah lalat taik, sampai kadang kadang tak dapat dengar dengan jelas apa yang pengulas tu cakap... ada gak kes yang sampai pecah tekak ! poyo jer sejenis trompet orang asli Afrika ! ini dia gambar dia !


 Masa awal awal dulu ramai yang cuba pertikai kan benda ini ! ada yang kata boleh sebabkan kerosakkan pendengaran jadi pekakdengan mendengar bunyi ini ! mahunyer tak kalau 90 minit dengar bunyi ini bukan leh pekak jadi sewel pon boleh kot ! ha ha ha.. malah ada kajian boleh sebabkan penyebaran penyakit bawaan air liur ! yeks...!  tapi yang ramai kita tengok  penonton selamba badak saya aku tak tahu selamba badak tu mcm ner tiup vuvuzela tu siap joget joget lagi siap minum minum lagi ..macam lagi lah hai... dah sekarang ini di tengah tengah kehangatan Bola sepak FiFa 2010 nie...layanzzz ajer lah kan...  Jadi sekarang ini apa yang saya aku nak kongsikan ialah macam mana asalnyer vuvuzela tu.. dan agak agak kalau bukan setakat diorang ajer malah kalau korang tahu mcm apa asalnyer benda ini agak agak sanggup tak korang nak tiup benda ini ? jadi korang serius ker nak tahu mcm ner asalnyer benda nie ? confirm ? jangan muntah tau... janji ? kalau tak janji jangan tengok ! kalau betul... meh tengok kat bawah nie...
 
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>


Tadaaaaa....
Ha.. ia asalnyer ialah alat pelindung keselamatan kemaluan lelaki bagi satu suku kaum orang asli di Afrika !
dia ada pelbagai kegunaaan, selain menjadi alat pelindung keselamatan benda tu ia juga alat perhubungan mereka semasa mereka di dalam hutan ketika memburu, dengan meniup benda tu... yeks! geli geleman aku weiiii.. untuk memberi tahu kawan kawan mereka di mana mereka berada ! sbb diorang tak pakai handphone atau walkie talkie lah wei !

Jadi macam mana ? sanggup lagi tak anda tiup "BENDA" tu ? saya aku kena pikir banyak kali nak tiup benda tu... sejauh mana kebenaranyer... entahlah hanya "mereka dan keluarga mereka sahaja yang tahu !" he he he...


Apa apa pon bagi sikit komen yer.... dan .. Layanzzzz ajer.....


2 comments: